watjemaaktbenjezelf

Over mij

Ik heb veel verschillende kanten, ook kanten die lang niemand echt zag en kende. Sinds ik in 2021 een eigen minibieb en hierbij ook een FB pagina ben begonnen is dat veranderd. Vanaf dat moment ben ik ook meer en meer letterlijk naar buiten gaan treden. Op mijn FB pagina ben ik ook voor het eerst begonnen met te delen over mijn verstopte kant, namelijk mijn incest-en seksueel misbruikervaringen.

Er is de creatieve kant, met alles waar ik van hou én daarnaast is er ook de andere kant; alles wat te maken heeft met mijn verdrietige verleden als overlever van incest en seksueel misbruik door vele handen.

Er is de kant van creativiteit en genieten van het kleine en mijn verwerking van het leven met traumatische ervaringen. Hoe deze ervaringen mij beïnvloed hebben en nog altijd beïnvloeden. Over de gevolgen, mijn verwerking en waar ik nu sta. Deze kant vind je vooral in mijn blogs maar ook in mijn schilderijen terug. Het gemis aan veiligheid, geborgenheid en warmte zie je ook terug in de sfeer van mijn kaarten, daar vind je dit juist volop en overvloedig. Ook zie je in bijna elke kaart een contactmoment tussen de figuren, daar zie ik zelf het gebrek aan contact in terug wat ik als kind heb ervaren. Ik heb een eenzame jeugd gehad en vind het mooi om te zien hoe in mijn kaarten altijd contacten ontstaan.

Verder hou ik van kleur en van uit het niets iets maken, tweedehands spulletjes, rommelmarkten bezoeken en van alles  recyclen. Ik ben graag creatief bezig met papier, hout, verf, wol, vilt, stof, takjes, kralen, natuurlijke materialen en geniet er van om ook alles door elkaar gebruiken.

Ik maak kaarten, schilderijen, collages, kleine (seizoens)boekjes(journals), kransen, bloemen, sieraden, mobiles en poppetjes.

Ik hou van mij verwonderen over alles wat groeit en bloeit en dan niet alleen in de natuur. Ik kan erg genieten van de kleine dingen en zie ze Godzijdank ook.  

Ik zie het bijzondere in het kleine, ik hou van sprookjesachtige plaatjes, van nostalgie, van taal en schrijven, van woorden, zoals het woord “welkom”, van allerlei muziek en van zelf zingen. Ik schrijf ook verhaaltjes en gedichtjes bij de kaarten, ze ontstaan als vanzelf omdat de kaarten eigenlijk al een verhaaltje vertellen. Ik laat de figuren(mensen en dieren) die je op de kaart ziet graag met elkaar in gesprek gaan en zo ontstaat er een verhaaltje.

Ik hou van bloemen, vogels en hartjes. Van mijn warme sloffen aandoen als ik thuis ben, soep maken, kaarsjes aan, warme melk, tijdschriften lezen. Ik  hou van kleuren, rommelen in huis, tuin en keuken, fietsen en thee drinken.

Ik hou van de wisselende seizoenen en van de natuur.  Ik kan enorm genieten van een roos die heerlijk ruikt, de kleuren van de herfstbladeren, een prachtige zonsopgang, de geur van gemaaid gras, de glinstering van druppels op een spinnenweb, een roodborstje  dat in de tuin zit, de eerste lenteblaadjes zo frisgroen, de eerste keer buiten eten en van als er weer sneeuw ligt en alles veranderd in een witte zachte wereld, een regenboog tegen een hele donkere lucht en kastanjes zoeken.

Op mijn site kun je van alles vinden, wat ik ontwerp en maak, creëer, denk, voel, beleef, zie en vind.

Waar je blij van wordt, wat je raakt, wat een glimlach op je gezicht brengt, wat je misschien wel laat huilen of wat je verrast.

En dit alles ben ik want bij mij is het echt wat ik maak, dat ben ik zelf.

Liefs van Bianca